Image
Peter Wallin, vd för Bonava.
Peter Wallin, vd för Bonava. Bild: Karl Nordlund

Bonavas försäljning av ryska verksamheten i farozonen

Bolag Bonava bedömer att köparen av bolagets verksamhet i S:t Petersburg inte kommer erhålla nödvändiga tillstånd från relevanta myndigheter för att genomföra förvärvet.
Publicerad den 18 November 2022

I oktober offentliggjorde Bonava att det hade ingått ett avtal med det ryska fastighetsutvecklingsbolaget G-Group, rörande försäljning av Bonavas dotterbolag i Ryssland. Slutförandet av transaktionen är beroende av godkännande från ryska myndigheter, en process som uppgavs vara komplicerad givet rådande omständigheter och det geopolitiska läget. Bonava har fått information från köparen som gör att Bonava i nuläget bedömer att köparen sannolikt inte kommer att erhålla nödvändiga tillstånd från relevanta myndigheter. Bonava utvärderar erhållen information och möjliga alternativ och lämnar ytterligare information när sådan finns tillgänglig.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige