Image

Fjärde AP-fonden säljer halva Dombron

Transaktioner AMF Fastigheter köper hälften av bostadsbolaget Dombron - med ett fastighetsvärde om sex miljarder kronor - av Fjärde AP-fonden. Samtidigt säljer AMF en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2011
Mats Hederos. Bild: AMF Pension. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos. Bild: AMF Pension.

Fastighetsportföljen i Västerås omfattar fem fastigheter med cirka 800 lägenheter.

AMF går in i Dombron genom att köpa halva Dombron Intressenter AB av Fjärde AP-fonden.

- Vi är mycket glada över att bli ny delägare i Dombron och vi ser fram emot vårt samarbete med Fjärde AP-fonden, en aktör som delar vår syn på långsiktighet i investeringsverksamheten. Dombron är ett väl ansett bostadsföretag med ett intressant fastighetsbestånd i bra bostadsmarknader, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter AB.

Genom förvärvet breddas och utökas AMF fastighetsportfölj inom bostadssegmentet.

- Bostäder passar väl in i en balanserad fastighetsportfölj och vi är mycket positiva till Dombrons strävan att expandera sitt fastighetsinnehav de närmaste åren. Att investera i ett redan etablerat bostadsföretag med en uppbyggd och väl fungerande organisation passar oss mycket bra. Bostadsförvaltning kräver speciell, lokal kompetens och Dombron har en mycket väl fungerande ledning och förvaltning, säger Mats Hederos.

Dombronkoncernen äger ett 80-tal fastigheter med främst hyresbostäder och studentlägenheter i starka marknader med en stabil efterfrågan på bostäder av olika slag. Marknadsvärdet uppgår till cirka sex miljarder kronor. Dombrons strategi är att växa ytterligare inom segmenten bostäder och samhällsfastigheter som äldrebostäder och servicebostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige