Image
Stefan Berg har utsetts till Torslanda Property Investments första permanenta vd någonsin. TPI förvaltar sju fastigheter i Torslanda där den huvudsakliga hyresgästen är Volvo Cars.

Torslandas offensiv lockade nya vd:n Stefan Berg: "En stor möjlighet"

Bolag Med sommarens miljardaffär svällde Torslanda Property Investment sin portfölj från en till sju fastigheter. Nu har företaget utsett sin första permanenta vd någonsin i Stefan Berg. För Fastighetssverige berättar han om varför jobbet lockade och hur företaget ska växa in i sin nya kostym.


Stefan Berg.

Torslanda utser ny vd

Karriär Som ett led i utvecklingen av Torslanda Property Investment till ett aktivt fastighetsbolag har styrelsen utsett Stefan Berg till verkställande direktör.


Torslanda Property Investment äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Sörred 8:4 lokaliserad i Göteborg. Volvo Cars är för närvarande den enda hyresgästen och kontraktet löper till slutet av december 2024.

Spelet bakom miljardaffären i Göteborg

Transaktioner Torslanda Property Investments vd Mattias Rickardsson: "Det här stärker bolagets alla nyckeltal."


Söderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, miljardsäljer till Torslanda Property Investment.

Söderport säljer för 2,3 miljarder

Transaktioner Söderport Holding AB, som ägs till lika delar av Nyfosa och Sagax, har via dotterbolag avtalat om att överlåta sex fastigheter i Torslanda till det noterade enfastighetsbolaget Torslanda Property Investment AB. Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,3 miljarder kronor vilket motsvarar externt bedömt marknadsvärde.


”Ser fram emot att komma tillbaka”

Karriär Tillbaka i fastighetsbranschen. Den här gången som vd. Här är Mattias Rickardssons första ord sedan det stod klart att han tar över enfastighetsbolagen Link Prop Investment och Torslanda Property Investment.


Caesar Åfors lämnar vd-uppdrag

Bolag Caesar Åfors avgår som vd för Torslanda Property Investment och Link Prop Investment.


”Det är lite udda”

Bolag Tidigare Klöverntoppen Caesar Åfors om livet som vd för två börsnoterade enfastighetsbolag – och därför hölls årsstämmorna för bolagen med bara minuters mellanrum.


Torslanda uppvärderat med 20 miljoner

Bolag Torslanda Property Investments fastighet i Torslanda värderas nu till 550 miljoner kronor, upp 20 miljoner jämfört med förra årets bokslut.


Torslanda noteras på torsdag

Bolag Torslanda Property Investment, som skapats av Catella och som äger Volvo PV:s huvudkontor i Torslanda, Göteborg, noteras på First North på torsdag.


Ny styrelse för Torslanda utsedd

Bolag Torslanda Property Investment, som nyligen köpte Volvo PV:s anläggning i Torslanda, valde i går en ny styrelse. Bolaget planerar att noteras på First North om cirka två veckor.


Nytt bolag köper Volvofastighet – noteras på First North

Transaktioner Doughty Hanson säljer Volvo PV:s stora anläggning i Torslanda, Göteborg.
Köpare är ett nytt bolag, skapat av Catella. Bolagets aktier noteras inom kort på First North.