Image

Veidekke Bostad bygger för unga i Lund

Bygg/Arkitektur I Lunds mer centrala utbyggnadsområde vid Arenaparken planerar Veidekke Bostad för ett 150-tal nya lägenheter. Projektet, som går under namnet Central Park, har utsikt mot Stadsparken i öster och mot den gröna innergården i väster.
Publicerad den 3 Juni 2016

– Detta är en fantastisk plats med liv och rörelse i centrala Lund och bara ett par steg från den gröna Stadsparken, säger Peter Hedegaard, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Veidekke har för vana att alltid lyssna till marknaden innan man sätter spaden i marken. Lund har ett stort behov av mindre lägenheter och kunderna kommer att involveras för att bostäderna ska möta efterfrågan. Ambitionen är att fånga upp nutida trender och anpassa arkitekturen för att passa den unga uppkopplade generationen.

– Vi tror på Lund och har haft förmånen att bygga lyckade bostäder tidigare i kommunen. Genom vårt projekt Central Park vill vi förverkliga 150 bostadsdrömmar och samtidigt ge vårt bidrag till en positiv utveckling av staden, säger Peter Hedegaard.

Projektet tas över från NCC och Veidekke Bostad kommer nu att förädla planerna.

Affären förmedlades av Nordier Property Advisor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige