Image
Veidekke Eiendom, med Erik Hävermark som regionchef, blir ankarbyggherre i ett område i Uppsala.
Veidekke Eiendom, med Erik Hävermark som regionchef, blir ankarbyggherre i ett område i Uppsala. Bild: Veidekke

Uppsala kommun utser Veidekke Eiendom till ankarbyggherre

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Uppsala har utsett Veidekke Eiendom till ankarbyggherre i utvecklingen av det nya bostadsområdet Södra Storvreta. Det kommer att byggas totalt 1000 nya bostäder i området och som ankarbyggherre kommer Veidekke Eiendom att arbeta tillsammans med kommunen i framtagandet av detaljplanen för området. Som gengäld tilldelas bolaget en option på markanvisning för cirka 100 bostäder.
Publicerad den 3 Oktober 2019

– Vi är glada och stolta över att få bli en av Uppsala kommuns första ankarbyggherrar och det är en framgång för vår satsning på Uppsala som inleddes förra året då vi öppnade kontor i staden. Vi ser fram emot att som en av två byggaktörer tillsammans med Uppsala kommun utveckla Södra Storvreta, säger Erik Hävermark, affärsutvecklingschef på Veidekke Eiendom.

Bostadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala har genomfört en urvalsprocess för ankarbyggherrar i Södra Storvreta inför beslutet. Fem byggaktörer har utvärderats utifrån kunskap, erfarenhet av detaljplaneprocesser, hållbarhetsaspekter och förmåga att skapa fler bostäder till rimliga priser. Som ett resultat av utvärderingen har Veidekke Eiendom utsetts till ankarbyggherre och inom kort påbörjas detaljplanearbetet. Förhoppningen är att den nya detaljplanen för området ska vara antagen under våren 2021.

Du träffar Veidekkes Erik Hävermark på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på UKK den 9 oktober. Anmäl dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige