Image
Bon Top i Mölnlycke.
Bon Top i Mölnlycke. Bild: Bo Aktivt i Sverige AB

Unikt koncept i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Bo Aktivt i Sverige AB kommer under hösten att påbörja bygget av Sveriges första Bon Top i Mölnlycke, Härryda kommun. De boende får bland annat tillgång till en 1100 kvadratmeter stor inglasad vinterträdgård och en wellnessdel med gym, bastu och pool.
Publicerad den 23 Augusti 2019

Detaljplanen har godkänts och vunnit laga kraft.

Längs Idrottsvägen och Bäckvägen medger planen att cirka 200 bostäder, verksamhetslokaler och en förskola kan byggas. Bo Aktivt Sverige AB kommer att bygga Brf. BonTop med 88 st 55 + lägenheter samt intilliggande Brf. Idrotten med cirka 30 lägenheter.

De boende i Bon Top får tillgång till en wellnessdel innehållande gym, bastu och pool -- samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvadratmeter för aktiviteter och avkoppling.

Bo Aktivt har i Bon Top utvecklat en multifunktionell 3D byggnad som mixar boende och handel.

– Vi på Bo Aktivt är glada för samarbetet med Lidl, som förvärvar hela bottenplanet om totalt cirka 2 800 kvadratmeter, bestående av cirka 1 800 kvadratmeter butik, lager och en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser, säger Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt i Sverige AB.

– Vi har letat efter det rätta läget för vår första butik Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats. Nu ser vi fram emot att välkomna de boende i Mölnlycke till vår nya butik, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige.

– Att Lidl etablerar sig i Bon Top är glädjande, det stärker såväl Mölnlycke centrum som Bon Top och medför en bekvämlighet för våra boende i Bon Top, säger Ulf Spennare.

Bo Aktivt har anlitat Byggnads AB Tornstaden som totalentreprenör och skrivit ett partneringkontrakt gällande uppförandet av Bon Top.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige