Image
Johan Algernon, kommunalråd (M), Wojciech Wondell, projektchef på Titania och Nikan Ghahremani, vice vd på Titania.
Johan Algernon, kommunalråd (M), Wojciech Wondell, projektchef på Titania och Nikan Ghahremani, vice vd på Titania. Bild: Titania

Titania byggstartar 226 bostäder i Täby

Bygg/Arkitektur Titania har startat byggnationen av 226 bostäder och kommersiella lokaler i den nya stadsdelen Täby Park.
Publicerad den 22 Februari 2022

Fastigheterna (Topasen 3 & Topasen 4) ligger centralt mot en torgbildning vid den trädkantade Boulevarden som löper genom området. Titanias projekt kommer färdigbyggt att omfatta totalt 226 bostäder, mestadels små lägenheter, underjordiskt garage, gröna tak och cirka 700 kvadratmeter kommersiella lokaler i bästa läge mot torgbildningen.

Spadtaget togs av Wojciech Wondell, projektchef på Titania tillsammans med Johan Algernon, kommunalråd (M) och ordförande i Täby Kommuns stadsbyggnadsnämnd och Nikan Ghahremani, vice vd på Titania.

Täby Park ligger nära Täby centrum, naturområden och Roslagsbanan. Här planeras även för nya busslinjer. När den nya stadsdelen på det gamla galoppfältet är färdigutvecklad kommer den att inrymma cirka 20 000 invånare i 6 000 bostäder samt 4 000 – 5 000 arbetsplatser, nya skolor, en simhall, parker och handel.

Titania har arbetat med projektet sedan 2017 då bolaget vann markanvisningstävlingen för Täby Parks första etapp. Projektet har ritats av Wingårdhs och kombinerar hög gestaltningsmässig nivå med effektivt produktionstänkande. Stora delar av projektet kommer prefabriceras i svenska fabriker vilket medför hög kvalitet, kortad produktionstid samt överensstämmelse med Titanias hållbarhetsmål.
Projektet beräknas vara avslutat med samtliga bostäder inflyttningsklara redan till Q4 2023.

– Vi är väldigt nöjda över att kunna byggstarta detta projekt som jag arbetat med sedan markanvisningstävlingen 2017. Täby Boulevard blir ett kvarter med egen identitet och karaktär. Med olika fasaduttryck och stadsradhus med orangeri på taken skapar vi återigen något unikt i Täby kommun. Kvarteret är ritat av Wingårdhs som varit med sedan start. Nu siktar vi framåt och räknar med ett färdigställande i slutet av Q4 2023, säger Wojciech Wondell, projektchef på Titania.

– Det ska bli väldigt roligt att följa Titania när man bygger vidare på alla de kvalitéer som Täby Park har att erbjuda, säger Johan Algernon, Kommunalråd (M) och ordförande i Täby kommuns stadsbyggnadsnämnd.

– Det känns fantastiskt att få ta detta spadtag med Johan Algernon och Wojciech. Projektet kommer binda samman kvarteren som redan är uppbyggda på denna attraktiva plats mellan Boulevarden och Gröna slingan, säger Nikan Ghahremani, vice vd på Titania.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige