Image

Stockholms första passivhus

BYGG Nu ska Stockholms första passivhus byggas. Det kommer att sakna traditionella värmesystem men i stället effektivt ta tillvara på den naturliga energi som alstras. Inflyttning beräknas ske under hösten 2009.
Publicerad den 5 Februari 2008

Passivhus kännetecknas av att de saknar traditionella värmesystem. Med extra välisolerade väggar och effektiv värmeåtervinning ur ventilationsluften skapas förutsättningar för ett minimalt energibehov.

- Allt fler vill ha ett miljöanpassat boende med låga driftkostnader. Genom att bo i passivhus får man dessutom ett slags försäkring mot stigande energipriser, säger Jenny Carlsson, miljösamordnare på NCC Boende.

- Att NCC väljer att bygga passivhus i egen regi är dels ett sätt att värna miljön, dels en möjlighet att kunna utveckla ännu bättre metoder för att bygga energisnåla hus. Det är också ett sätt för oss att möta efterfrågan på miljöanpassade boendeformer.

Värmebehovet i passivhus täcks till största delen av de boendes egen kroppsvärme, elektriska apparater och belysning, men de kallaste dagarna behövs en extra värmekälla.

Husen utformas som stadsvillor med inspiration från Gärdet i Stockholm. Lägenheterna får mellan tre och fyra rum och kök, ytor på mellan 74 och 132 kvadratmeter och minst en terrass eller balkong. Preliminär byggstart blir i maj/juni 2008 och inflyttning sker under hösten 2009.

NCC har tidigare byggt passivhus i Värnamo, Storfors och Göteborg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY