Image
Den anrika byggnaden Forskaren 2 i Eskilstuna.
Den anrika byggnaden Forskaren 2 i Eskilstuna. Bild: Stenvalvet

Stenvalvet hyr ut anrik fastighet till Eskilstuna kommun

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett hyresavtal med kommunala Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) för en ny grundskola i Eskilstuna. Kommunen kommer att bedriva en tvåparallellig F-6 skola i Forskaren 2, en anrik byggnad som även historiskt har inrymt skolverksamhet.
Publicerad den 23 Juni 2022

Under våren har Stenvalvet och Kfast tillsammans med kommunen gemensamt arbetat med att ta fram förutsättningarna för den nya skolan. Projektet omfattar två byggnader varav huvudbyggnaden, som uppfördes i början av 1900-talet och hela tiden har inrymt skolverksamhet, kommer att genomgå omfattande renoveringar och anpassningar med start hösten 2022. Uthyrningen omfattar knappt 4 000 kvadratmeter.
– Vi har haft ett mycket bra samarbete, och det är extra roligt att det även fortsättningsvis kommer att vara skolverksamhet i fastigheten, säger Per Forell, fastighetsutvecklare på Stenvalvet. Vi hoppas att vi får förmånen att utveckla fler projekt tillsammans i framtiden.

Både Eskilstuna kommun och Kfast ser fram mot att börja använda de nya lokalerna. Hans Ringström, skolchef för grundskolan i Eskilstuna kommun, säger att det kommer att bidra till att de nu kommer att kunna ge elever och medarbetare bättre förutsättningar för en god arbetsmiljö och goda skolresultat. Det kommer även att bidra till att närbelägna skolor kommer att klara sin kapacitet av skolplatser, menar han.
– Vi är stolta över att kunna vara med och möjliggöra att fastigheten även fortsatt fylls med liv, säger Magnus Domberg lokalstrateg på Kfast, och att fastigheten, genom det goda samarbetet tillsammans med Stenvalvet och kommunen, nu utvecklas och anpassas till moderna skollokaler för barn i Eskilstuna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige