Image

Skanska investerar 240 miljoner i grönt projekt

BYGG Skanska hyr ut 3 300 kvadratmeter kontorsytor till Malmö Högskola på Universitetsholmen i centrala Malmö. Uthyrningen innebär att Skanska nu åter startar kontorsprojektet Bassängkajen. Kontorsfastigheten byggs i sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper. Skanskas investering för den första etappen om 8 500 kvadratmeter uppgår till cirka 240 miljoner kronor och är planerad att stå färdig sommaren 2011.
Publicerad den 23 Juni 2009

Bassängkajen blir ett modernt kontorshus med en tydlig miljöprofil. Fastigheten kommer att uppfylla kraven för EU GreenBuilding-märkning, vilket innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. Den kommer också att bli en av de första fastigheterna i Malmö som certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED, som Skanska inför på alla nya egenutvecklade fastigheter i Norden och Centraleuropa.

Lokalerna kommer att rymma Malmö Högskolas enhet Gemensam Förvaltning som fungerar som högskolans huvudkontor med rektor, centrala funktioner och studentservice.

– Vi är glada över att äntligen kunna samla vår gemensamma förvaltning i samma byggnad, efter att ha suttit utspridda i tre byggnader i några år. Det nya huset ger oss också effektiva ytor – vi kan minska till halva lokalytan mot idag, säger Birgitta Wickman, avdelningschef, Malmö Högskola.

– Malmö Högskola är en mycket viktig samarbetspartner för oss på Universitetsholmen och här visar vi tillsammans på det attraktiva läget i centrala Malmö alldeles intill kajkanten, i ett intressant och dynamiskt område. Det här avtalet är ytterligare ett exempel på trenden att offentliga hyresgäster prioriterar nya, miljöriktiga och effektiva lokaler i bra lägen. Det är också ett tecken på att det trots finansiell oro och lågkonjunktur går att hyra ut lokaler och att det är möjligt att starta nya projekt, säger Camilla Wieslander, marknads- och transaktionschef på Skanska Öresund.

I området har Skanska sedan tidigare utvecklat och byggt kontorsfastigheterna Hjälmarekajen, Citykajen och Hovrätten.

Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och är planerat att påbörjas i september. Förhandlingar om uthyrning av resterande ytor pågår med ett flertal intressenter.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY