Image
Mariestad.
Mariestad.

Sjölyckan utökas med flerbostadshus

Bostäder Intresset för Mariestad som etableringsort är fortsatt stort. Mariestads kommun och Trähusstaden Sverige AB ska tillsammans utveckla bostadsprojekt för flerbostadshus i Sjölyckan.
Publicerad den 4 September 2019

Mariestads kommun och Trähusstaden Sverige AB har tecknat en avsiktsförklaring om att tillsammans ta fram ett koncept och inom Sjölyckan utveckla flerbostadshus med möjlighet till service och handel. Genom avsiktsförklaringen har Trähusstaden Sverige AB rätt att exklusivt arbeta med området.

Trähusstaden Sverige AB har för avsikt att utveckla bostadsområdet med hållbarhet i fokus. Bostadsområdena utformas för att skapa sociala mötesplatser, minimera behovet av köpt energi och erbjuda prisvärt boende för minskad omflyttning.
- Vi ser mycket positivt på samarbetet, vi har en efterfrågan på hyresrätter i Mariestad och Trähusstaden Sverige AB:s fokus på hållbart byggande är ett stort plus, förklarar kommunchef Kristofer Svensson.

Trähusstaden Sverige AB är ett nystartat bostadsbolag som satsar på nyproduktion av hyresrätter. Bolaget har sitt säte i Lidköping och det ägs av G & K Blanks Fastigheter AB, EHF Holding AB och Götenehus Group AB. Fastigheterna produceras i huvudsak av Götenehus.

Det område av Sjölyckan som avsiktsförklaringen omfattar är fastigheten Törnberga 1:5. Det pågår framtagande av detaljplan för området som förväntas vara klar innan årsskiftet.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige