Image
Motala.
Motala. Bild: Serneke

Serneke tecknar avsiktsförklaring kring utveckling av Motala stad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med Motala kommun och det kommunala bolaget AB Wettern. Parterna ska tillsammans utreda möjligheten att utveckla flera områden i Motala stad.
Publicerad den 27 Augusti 2020

Avsiktsförklaringen gäller till 2021-12-31 och avser inledningsvis området "Gamla Motala verkstad", området vid riksväg 50 och nuvarande idrottspark. Ytterligare markområden kan komma att bli aktuella för utredning i den gemensamma stadsutvecklingen, till exempel Varamon.
– Vi är glada att få fortsatt förtroende från kommunen att undersöka möjligheterna att utveckla Motala. Vi vill utreda hur man kan bygga ihop och stärka staden, som vi anser är en lite glömd pärla. Med de fina förutsättningar som finns, med bland annat goda pendlingsmöjligheter, kan vi skapa en riktig kanalstad med attraktiva bostäder, större utbud, fler samhällsfunktioner och mer idrott som kommunen behöver, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group.
– Genom avsiktsförklaringen kan vi nu mer fokuserat titta på möjligheten att utveckla flera områden gemensamt. Det är viktigt att vi har en samsyn när det gäller Motalas utveckling och vi ser stora vinster med att arbeta tillsammans med Serneke, AB Wettern och andra intressenter, säger kommunstyrelsens ordförande Annelie Almérus (M).

Parterna påbörjar nu arbetet med att ta fram strategier i form av planprogram, detaljplan eller andra styrdokument för aktuella markområden.

Serneke tecknade i juni 2019 en avsiktsförklaring med Motala kommun för området "Gamla Motala Verkstad". Den nya avsiktsförklaringen är en fortsättning på detta arbete som nu även inkluderar andra områden i Motala.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige