Image
Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat entreprenadavtal för första etappen av renovering av Kv. Guldvingen i stadsdelen Lextorp i Trollhättan.
Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat entreprenadavtal för första etappen av renovering av Kv. Guldvingen i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Bild: Serneke

Serneke startar stort renoveringsprojekt i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat entreprenadavtal för första etappen av renovering av Kv. Guldvingen i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Entreprenadsumman uppgår till omkring 102 miljoner kronor totalt.
Publicerad den 8 April 2019

Serneke och AB Eidar har sedan tidigare ett samverkansavtal för de totalt cirka 600 lägenheterna som bostadsbolaget äger i Lextorp, Kv. Guldvingen 1 och 2. Den första etapp som det nu tecknade entreprenadavtalet avser omfattar renovering av bland annat avloppsstammar, ytskikt i badrum/WC, kök, fönster, ventilation och el i 150 av lägenheterna. Dessutom ska fasader tvättas och målas och utemiljön rustas upp.
– Det känns roligt att få sätta igång detta stora projekt tillsammans med Eidar, vår samarbetspartner sedan länge i Trollhättan. Det här är ett projekt som vi hoppas ska bli väldigt bra och uppskattat av de boende i området, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg.

Förberedande markarbeten i området startar omgående och renoveringen av lägenheterna beräknas starta i sommar. Enligt planen ska arbetena i denna första renoveringsetapp vara klara i starten av 2021.

Ordersumman om cirka 102 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige