Image
Serneke bygger nya simhallen i Linköping.
Serneke bygger nya simhallen i Linköping. Bild: 3XN Arkitekter

Serneke bygger nya simhallen i Linköping

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat avtal med Lejonfastigheter om att bygga ny simhall i Linköping. Ordervärdet uppgår till cirka 820 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2019

Det nya badhuset, som ska byggas vid Tinnerbäcksbadets södra strand, ska omfatta cirka 21 700 kvadratmeter och innehålla bland annat en stor simbassäng med tävlingsmått och plats för åskådarläktare. Det ska också finnas en undervisningsbassäng, motionsbassäng, rehab-bassäng och olika avdelningar för lek, träning och avkoppling.
– Vi är glada att vi är den utvalda entreprenören som får bygga den nya simhallen och bidra med något så positivt till Linköpingsborna. Det är ett spännande projekt som vi tar oss an med stort engagemang, säger Fredrik Elmgren, regionchef för Serneke Bygg.
– Det är mycket tillfredsställande att arbetet med att uppföra Linköpings nya simhall nu kommer att förverkligas. Lejonfastigheter ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med Serneke, säger Christian Dahlén, projektchef på Lejonfastigheter.

Den nya anläggningen ska med sitt unika läge och arkitektur ange tonen för den stadsdel som planeras för inom Folkungavallen. En arkitekttävling för gestaltning av den nya simhallen genomfördes hösten 2016 där det vinnande förslaget, Vågen, ritades av 3XN Arkitekter. Den nya simhallen ska ersätta den ursprungliga som byggdes 1965 och som ligger i samma område.

Planerad byggstart av den nya simhallen är sommaren 2019 och anläggningen beräknas stå klar sommaren 2022.

Ordervärdet på cirka 820 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige