Image
Serneke bygger LSS-boende i Nol.
Serneke bygger LSS-boende i Nol. Bild: Serneke

Serneke bygger LSS-boende i Nol

Bygg/Arkitektur Serneke bygger ännu ett LSS-boende åt Ale kommun, denna gång i Nol. De tolv bostäderna ska stå klara hösten 2022 och totalentreprenaden är värd cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juli 2021

Nyligen invigdes tolv LSS-bostäder i Skepplanda som Serneke byggt i samverkan med Ale kommun. Efter en lyckad samverkan, där projektet färdigställdes på endast 12 månader, blir det nu en fortsättning i ytterligare LSS-bostäder i grannorten Nol. De tolv nya bostäderna i ett tvåvåningshus byggs med passivhusstandard och enligt SundaHus Miljödata, för ökad hållbarhet över tid.

Entreprenaden är fas 2 i det samverkansavtal som tecknades med Ale kommun i oktober 2020.
– Vi har haft ett långt och lyckat samverkansarbete med Ale kommun kring LSS-boenden och det är väldigt glädjande att vi nu fått fortsätta producera fina bostäder med god service till Ale-borna, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.
– Efter att vi nu genomfört LSS Skepplanda tillsammans känns det bra att gå vidare med LSS Nol. Förhoppningsvis med samma goda resultat, säger Andreas Karlsten, lokalförsörjningschef på Ale kommun.

Byggstart för projektet är planerad till augusti 2021 och bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2022. Ordersumman om cirka 50 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige