Image

Ruric säljer mark

UTLAND Ruric har tecknat avtal om att sälja 50 procent av aktierna i ett utvecklingsprojekt i S:t Petersburg. Köparen är ett investeringsbolag lett av en stor fastighetsutvecklare i Dubai. Tillsammans har man planer på att skapa ett 200000 kvadratmeter stort landmärke i S:t Petersburg.
Publicerad den 8 Januari 2008

Parterna kommer att med gemensam ledning utveckla detta ryska fastighetsprojekt som förväntas bli ett landmärke i den pågående förnyelsen av Rysslands näst största stad.

Denna transaktion innebär, före transaktionskostnader, ett kassatillskott för Ruric på cirka 1,3 miljarder kronor och ett positivt resultattillskott på över 0,9 miljarder kronor efter skatt. Utöver detta så visar transaktionen på ett övervärde, ej upptaget i resultaträkningen, på över 0,9 miljarder kronor för den halva som Ruric behåller i projektbolaget.

Betalning för aktierna sker den 14 januari 2008. Vinsten kommer att bokföras inom första kvartalet 2008.

- Denna affär bevisar att fastighetsmarknaden i S:t Petersburg fortsätter att vara mycket attraktiv och att Ruric har en mycket god position för fortsatt expansion. Ruric har en unik förmåga att hitta, förvärva och utveckla fastigheter med rejäl värdepotential, och sedan förverkliga detta värde för våra ägare och affärspartners. Vi är övertygade om att vi kan fortsätta att bevisa denna förmåga också framöver, säger Nils Nilsson, styrelseordförande i Ruric.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige