Image

Riksbyggen bygger 34 bostäder i Nyköping

Bygg/Arkitektur Riksbyggen inleder byggandet av 34 stycken nya stadsradhus på Brandholmen i Nyköping.
Publicerad den 5 September 2016

Med en inflyttning på cirka 700 personer årligen är Nyköping i behov av fler bostäder. Nu bygger Riksbyggen 34 nya stadsradhus på Brandholmen vid Stadsfjärden i inloppet till Nyköpings hamn.

– Det är mycket bra för Nyköpings utveckling att nya stadsradhus byggs på Brandholmen. Vi växer snabbare än någonsin, det betyder att vi kan fortsätta utveckla vår service och förbättra kommunikationsmöjligheterna, säger kommunalrådet Urban Granström.

Designen på husen är en utvecklad kopia på de stadsradhus som byggdes för tolv år sedan i kvarteret Smörblomman vid Nytorget i Nyköping. De husen belönades år 2005 med Sveriges arkitekter Södermanlands arkitekturpris för sin goda arkitektur och det moderna formspråket.

– Brf Skeppsbyggaren är ett mycket spännande projekt och vi vet att det finns en stor efterfrågan på den här typen av boende som ”har nära till allt”, både till naturen, skolor och service, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige