Image

Riksbyggen startar nytt marknadsområde

Bolag Riksbyggen nu ett nytt marknadsområde i norra Sverige. Målsättningen är att leverera 200 nya bostäder årligen och sätet för marknadsområdet blir i Umeå.
Publicerad den 5 September 2016
Brf Dragonen i Umeå är ett av kommande projekt inom det nya marknadsområdet i norr. Bild: Riksbyggen
Brf Dragonen i Umeå är ett av kommande projekt inom det nya marknadsområdet i norr.

Det nya marknadsområdet sträcker sig från Sundsvall i söder till Kiruna i norr.

– Det här är en långsiktig satsning som vi har förberett under flera års tid. Den långsiktiga målsättningen är att det nya marknadsområdet ska kunna leverera cirka 200 bostäder årligen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr.

Just nu utvecklar Riksbyggen bostäder i olika skeden av processen i Umeå, Luleå och Skellefteå. Dessutom pågår samtal med kommuner och markägare i Kiruna, Gällivare, Östersund och Sundsvall med målet att även på dessa orter kunna erbjuda bostäder.

– Marknadsområdeskontoret kommer att ligga i Umeå men vi ska även ha medarbetare placerade på andra orter, till exempel i Luleå och Sundsvall. Personalstyrkan har utökats från två till sex personer de senaste åren och vi siktar på att rekrytera ytterligare fyra medarbetare de närmaste tolv månaderna, säger Carl-Henrik Appel.

Chef för det nya marknadsområdet blir Lars Lundgren.

– Efterfrågan på bostäder är större än på väldigt länge på många av orterna inom marknadsområde Norr. Att vi som samhällsutvecklare kan möta efterfrågan och redan nästa år erbjuda bostäder på flera av dessa orter är en mycket bra start för vår långsiktiga satsning i norra Sverige, säger Lars Lundgren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige