Image
Karlstad.
Karlstad. Bild: Karlstad Kommun

Randviken säljer för 700 miljoner i Karlstad

Transaktioner Randviken säljer två fastigheter i Karlstad för 700 miljoner kronor till ett syndikat strukturerat av Arcitc Securities.
Publicerad den 21 Maj 2019

Randviken förvärvade sommaren 2017 fastigheterna Mercurius 14 och 16 vid Stora Torget i Karlstad. Sedan förvärvet har Randviken förvandlat den tidigare gallerian Valvet, Mercurius 16, till en high street retail-fastighet där O’learys flyttade in i ombyggda lokaler under hösten 2018.

I kontorsfastigheten, Mercurius 14, skrev Randviken i december ett tolvårigt hyresavtal med SBAB. De befintliga lokalerna ska byggas om och samtidigt tillförs ett våningsplan.

I och med försäljningen minskar Randviken sitt innehav i Karlstad till att nu innefatta en butiksfastighet vid Soltorget samt en Coop-butik på? Norrstrand.
Köpare är ett syndikat som är strukturerat av Arctic. Randviken kommer även efter försäljningen vara delägare i det nya bolaget, Tingsvalvet Fastighets AB.
Utöver ägande kommer Randviken driva det pågående projektet med SBAB samt förvalta fastigheterna.

Transaktionsvolymen uppgår till cirka 700 miljoner kronor och affären genomförs i bolagsform.
– Vi är glada att på? kort tid sedan förvärvet klarat av att genomföra en förändring av Valvet samt lyckats attrahera SBAB som långsiktig hyresgäst, helt i linje med vår affärsplan. Randviken ska, förutom traditionell förvaltning, ständigt jobba med att utveckla och förädla våra fastigheter. För oss var det viktigt att vara delägare och förvalta vidare även om vi i och med affären inte kommer äga 100 procent. Så för våra hyresgäster kommer det inte innebära några förändringar. Affären ger oss chans att titta på? nya möjligheter i marknaden samt fortsätta de investeringar vi vill göra i vårt bestånd, säger Tobias Emanuelsson, vd för Randviken Fastigheter.
– Två? moderna cityfastigheter på? långa hyresavtal i Karlstads bästa mikroläge med starka hyresgäster möjliggör en stabil avkastning över tid med låg restvärdesrisk för våra investerare. Vi ser fram emot att tillsammans med Randviken fortsätta att utveckla fastigheterna samt fortsätta det goda samarbetet med våra hyresgäster, säger Daniel Andersson, Head of Real Estate Corporate Finance, Arctic Sverige.

I och med försäljningen har Randviken hittills i år genomfört affärer för cirka 1,3 miljarder kronor.
– Vi tycker marknaden är spännande och den här affären är ett sådant exempel. Vi ser fram emot att jobba med det nya bolaget och fortsätta utvecklingen av det kvarter som numera har en stabil bas av hyresgäster, säger Tobias Emanuelsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det fördjupar bostadskrisen – stadsbyggnadsrådet svarar

Bostäder Bostadsbristen i Stockholm är påtaglig. Trots det går byggandet långsamt. I en intervju med Fastighetssverige identifierar stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) tre problem som måste lösas för att åter få upp byggtakten i rätt nivå.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY