Image
Visionsbild för NTEX nya logistikbyggnad.
Visionsbild för NTEX nya logistikbyggnad. Bild: Platzer

Platzer utvecklar ny logistikfastighet till NTEX i Torslanda

Uthyrning Platzer ska uppföra en terminal- och lagerbyggnad i Torslanda om 13 950 kvadratmeter åt logistikleverantören NTEX. Ett tioårigt hyresavtal med grön bilaga har tecknats. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021 med inflyttning 1 april 2023. Platzer har totalt cirka 190 000 kvadratmeter BTA byggrätt i området.
Publicerad den 23 Juni 2021
Annons
Image

Platzer startar nu utveckling på fastigheten Syrhåla 3:1, som ligger i Torslanda. På den drygt 45 000 kvadratmeter stora marken kommer Platzer uppföra en terminal- och lagerbyggnad om totalt 13 950 kvadratmeter åt logistikleverantören NTEX.

Platzer och NTEX har tecknat ett tioårigt hyresavtal. Hyresavtalet tecknas med grön bilaga och byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021 och inflyttning 1 april 2023.
– Vi är otroligt glada att tillsammans med NTEX få utveckla en modern logistikfastighet med fokus på såväl lagring som terminalverksamhet i Sveriges bästa logistikläge. Läget på Hisingen, i nära anslutning till Göteborgs hamn, var utslagsgivande och visar att vi är rätt positionerade med våra markområden för detta och framtida projekt, säger Johan Franzén, affärsområdeschef för industri och logistik på Platzer.
– Vi har länge letat efter möjligheten att flytta både inrikes- och utrikes godsflöden till en gemensam terminal. Nu får vi den möjligheten tillsammans med Platzer, vilket vi är mycket glada för, säger Thomas Ström, vd på NTEX.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder konkurrenskraftiga, flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt 3PL/4PL logistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. Idag har de 600 medarbetare i nio länder och en omsättning på 2 700 miljoner kronor/år.

Torslanda ligger på Hisingen i Göteborg med närhet till Skandinaviens största hamn, järnvägsspår och stora motorleder. Här har Platzer totalt 190 000 kvadratmeter BTA byggrätt på fastigheterna Syrhåla 2:3, Syrhåla 3:1, Sörred 7:21 och Sörred 8:12.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY