Image
Pinchos öppnar hos Diös i Åre.
Pinchos öppnar hos Diös i Åre. Bild: Diös

Pinchos öppnar i Åre

Uthyrning Restaurangkedjan Pinchos etablerar sig vid Åre Torg och utvecklar därmed ett nytt koncept som innehåller både restaurang och hotell. Fastighetsägaren Diös kommer, tillsammans ned Pinchos, under sommaren att utveckla lokalerna med Pinchos inredning samt uppgradera befintliga hotellrum. Inflyttning och nyöppning beräknas ske till i november 2019.
Publicerad den 18 April 2019

Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett och varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare och kedjan finns idag i ett sextiotal svenska städer. I Åre utvecklas verksamheten tillsammans med hotell.
– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Pinchos lokaler för sin etablering mitt i Åre och bidra till bolagets utökade verksamhet med satsning på hotell. Pinchos är rätt verksamhet för Åre och kommer att stärka Åres året runt-erbjudande. Nu ser vi fram emot öppning till vintersäsongen 2019/2020, säger Johan Fryksborn, affärschef, Diös Östersund/Åre.

Hotellet kommer att förädlas samt få en ny design och atmosfär. Merparten av rummen kommer få egen dusch och toalett och alla gemensamma utrymmen kommer få en mysigare loungemiljö.
– Vi kommer förhoppningsvis vara med och skapa ett bredare koncept för Åre som destination. Och de två verksamheterna kommer komplettera varandra bra: Pinchos med fördelaktiga priser och sitt härliga koncept och hotellet som ska bjuda in till prisvärt boende mitt i byn. Vi ser fram emot att påbörja vår rekrytering inom kort och vi räknar med att bli cirka 20-30 personer, säger Rikard Öhrbom, Pinchos.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige