Image

Olov Lindgren köper kontorsfastighet i Stockholm

Transaktioner Olov Lindgren har förvärvat fastigheten Törnet 10 på Tegnérgatan/Luntmakargatan i Stockholms innerstad.
Publicerad den 22 Oktober 2015
Olov Lindgren köper fastigheten Törnet 10. Bild: Pixprovider
Olov Lindgren köper fastigheten Törnet 10.

Säljare är Schroder Real Estate Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH, på uppdrag av sin öppna fastighetsfond Schroder Nordic Real Estate Fund. JLL var rådgivare till säljaren.

Schroder köpte fastigheten, omfattande knappt 7 000 kvadratmeter, av Diligentia 2008.

- Fastigheten håller hög grundkvalitet, förvillande likt ett byggmästarbygge. Hyresgästerna inger känslan av långsiktighet, vilket passar väl in i vår förvaltningsfilosofi och vårt sätt att arbeta, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren AB.

Schroders har bland annat byggt om bottenvåningen, delar av källaren och garaget genom åren.

Christoffer Sundberg på Schroders kommenterar:
- Vi lyckades väl med att genomföra vår affärsplan och leveransen av en mycket attraktiv avkastning till våra tyska fondinvesterare. Vi ill samtidigt tacka JLL, Roschier och Hestia för ett väl utfört jobb genom åren.

Tillträde sker den 30 oktober.

FAKTA/ Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1938. Med en omsättning på drygt 600 miljoner kronor och ett 80-tal anställda förvaltar Olov Lindgren AB idag 109 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsföretag som äger, förvaltar, förvärvar och bygger hyresfastigheter företrädesvis i Stockholm.

Företaget vilar på en gedigen byggmästartradition där långsiktiga och hållbara fastigheter alltid har varit i fokus. Olov Lindgren erbjuder marknaden bostäder, butiker och kontor av hög kvalitet. Man väljer material med god kvalitet för att få så hållbara bostäder och lokaler som möjligt.

Deras förvaltningsfilosofi är baserad på omtanke och trygghet genom personlig närvaro och god service. Med hyresgästernas behov som utgång...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY