De nya krögarna är Simon Wanler, Hans Wanler, Kjell "Brolle" Wallmark, Joakim Olausson samt Kent Forss. De lanserar i och med detta ett nytt franchise-koncept och det här blir den första restaurangen.
– Det blir för Luleå ett i dagsläget helt nytt koncept, en renodlad tapasbar starkt inspirerad från de klassiska tapasrestaurangerna i Spanien, säger Simon Wanler, en av delägarna.
– Vi kommer att jobba med riktigt bra råvaror och servera ett brett utbud av kalla och varma tapas, några få varmrätter, ost och chark samt söndagsbrunch. I dryckesväg kommer vi att att ha en välsorterad vin- & cavabar med viner från framförallt Spanien. I övrigt i dryckesväg kommer vi att ha flera inhemska spanska öl sorter, en gedigen cocktailmeny och en egen Sangria som i sig är värt ett besök, berättar Simon vidare.
Kjell "Brolle" Wallmark som är en av delägare kommer främst att vara delaktig i nöjesbiten. Man kommer att ha livemusik och andra temakvällar framöver.
-Det känns jättekul att ha tecknat avtal med en restauratör som erbjuder ett för Luleå helt nytt koncept, något som varit önskvärt från vår sida under hela processen, säger Veronika Johansson marknadschef på Galären
Man jobbar nu för fullt med iordningställande av lokalen samt med rekrytering. En del tjänster är redan tillsatta, bland annat kökschef och en kock.Totalt räknar man med att restaurangetableringen kommer att bidra med cirka 7-10 arbetstillfällen i Luleå till en början.
Bolag Niam har ett fått ett fint kvitto på sin värdeskapande strategi i försäljningen av handelsområdet Bernstorp till Svenska Handelsfastigheter. Efter affären berättar Rikard Henriksson, Managing Partner på Niam, om möjligheten till nya avyttringar, synen på retailsegmentet, var man helst gör nya investeringar och statusen för transaktionsmarknaden.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.