Image

Ny affärsområdeschef på Setra

KARRIÄR Träindustriföretaget Setra, fortsätter sin satsning på byggnation av flervåningshus i trä. Som ett led i detta utses Per Fredrikson till ny affärsområdeschef för Setra Byggsystem.
Publicerad den 23 Januari 2009

- Även om vi just nu ser en avmattning i byggbranschen finns långsiktigt en stor tillväxtpotential för klimatsmarta industriella byggsystem i trä, säger Kent Torwald, vd och koncernchef i Setra.

- Andelen nybyggda bostäder i flervåningshus med trästommar har ökat från några få procent i början av 2000-talet till omkring 15 procent idag. Även Setras verksamhet inom Byggsystem har vuxit och i samband med att vårt industriella byggsystem Trälyftet nu lämnar utvecklingsstadiet och går in en kommersialiseringsfas förstärker vi med Per Fredrikson som affärsområdeschef, säger Kent Torwald.

Per Fredrikson kommer närmast från en position som vd för Setra Byggprodukter. Han tillträder sin nya befattning den 1 mars och kommer som affärsområdeschef för Byggsystem att ingå i Setras koncernledning.

Verksamhetsområde Byggsystem samlar Setras erbjudande inom byggnation. Det omfattar bland annat limträ och konstruktionslösningar från Setra Långshyttan, det industriella byggsystemet Trälyftet samt försäljning och tillverkning av huselement och volymer vid Setra Plusshus anläggningar i Kristinehamn och Arvidsjaur.

Ett aktuellt byggprojekt inom ramen för Setras satsningar på höga hus i trä är förnyelsen av kvarteret Ekorren i centrala Skellefteå. Projektet omfattar dels det som ska bli Sveriges första parkeringshus i massivträ, dels ett femvåningshus i trä med 32 lägenheter som byggs med byggsystemet Trälyftet. Totalentreprenör för byggnationen är Setra Plusshus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige