Image

NP3 köper i Skellefteå

Transaktioner NP3 köper XL Bygg-fastigheten i Skellefteå för 25 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Maj 2016
Annons
Image
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Den fullt uthyrda fastigheten om 4 629 kvadratmeter har ett hyresvärde om 2,7 miljoner kronor och XL Bygg står för 85 procent av hyresvärdet.

Hyresdurationen är 7,3 år och fastigheten tillträds den 30 juni 2016.

NP3 äger sedan tidigare tre fastigheter i Skellefteå, den förvärvade fastigheten ligger i anslutning till en NP3-ägd handelsfastighet med Elgiganten som hyresgäst.

- Förvärvsfrekvensen för NP3 har varit relativt låg under de första månaderna under 2016. Dock har vi under våren utökat vårt obligationslån med 125 miljoner kronor vilket tillsammans med en sedan tidigare stark kassa gör att vi står väl rustade för tillväxt. NP3 ska fortsätta förvärva högavkastande singelfastigheter men vår storlek och finansiella styrka gör att vi även tittar på större förvärv. Målet att växa med en miljard under året står fast, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikerns dystra prognos: "Ingen lättnad i sikte för fastighetsbolagen"

Bolag Onsdagen var ytterligare en tung börsdag för fastighetsbolagen men trots att sektorn har sjunkit med drygt 45 procent sedan årsskiftet tror inte Handelsbanken att botten är nådd. För Fastighetssverige berättar analytikern Johan Edberg mer om de stora orosmolnen för fastighetsbolagen, varför han tycker det är för tidigt att prata om någon vändning för branschen och hur stor konkursrisken är inom sektorns bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige