Image

NCC i två uthyrningar

UTHYRNING NCC Property Development har tecknat hyresavtal med läkemedels- och medicinteknikföretaget Baxter. Det omfattar 7 200 kvadratmeter lager och kontor i en ny "grön" logistikanläggning i Stockholm Nord Logistikcenter i Rosersberg. Byggnaden blir NCC:s tredje inom logistikområdet. NCC har också hyrt ut 403 kvadratmeter i kontorsfastigheten Västerport till Caldaro.
Publicerad den 31 Augusti 2009
Annons
Image

Hyresavtalet med Baxter omfattar uppförandet av en helt ny fastighet som är klar för inflyttning i oktober 2010. Den nya fastigheten klassas som GreenBuilding – en kvalitetsmärkning för energieffektiva byggnader. NCC är Europas första GreenBuildingpartner på företagsnivå. Det betyder att minst 75 procent av alla nyproducerade fastigheter uppfyller kriteriet för GreenBuilding.

- Vi är stolta över att få utveckla och leverera en ny logistikanläggning till Baxter och ser uthyrningen som ett bevis på att Rosersberg är ett eftertraktat logistikområde. När den nya avfarten är på plats blir Stockholms bästa logistikläge ännu attraktivare, säger Fredrik Hemborg, regionchef på NCC Property Development.

- Baxters nya nordiska lager- och logistikcentra i Rosersberg gör att vi minskar vår miljöpåverkan, säger Robert Ström, vd på Baxter Medical AB i Sverige och Nordenchef.

- Ett av Baxters många globala miljömål är att till år 2015 minska energikonsumtionen med totalt 30 procent, vilket denna flytt bidrar till. Lika viktigt är det att få ännu effektivare logistik med förbättrad service till våra kunder inom vården i hela Norden. Den här byggnaden ger oss den ökade kapacitet vi behöver för att hantera vår tillväxt framöver.

NCC har också hyrt ut 403 kvadratmeter i kontorsfastigheten Västerport till Caldaro.

Caldaro, som levererar styrkomponenter till industrin, flyttar in i början av 2010.
Västerport ligger mitt i det expansiva området Stadshagen på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten är Stockholms första GreenBuilding vilket är en kvalitetsmärkning för energieffektiva byggnader. NCC är Europas första GreenBuildingpartner på företagsnivå vilket betyder att minst 75 procent av alla nyproducerade fastigheter ska uppfylla kriteriet för GreenBuilding.

– Vi är glada över att ha tecknat hyreskontrakt med Caldaro och vi ser det som en bekräftelse på att våra nybyggnadsprojekt står sig väl i konkurrensen, säger Fredrik Hemborg, regionchef på NCC Property Development.

Caldaro tillträder i början av 2010. Projektet Västerport som färdigställdes i slutet av 2008 är nu uthyrd till 85 procent, till bland andra Preem Petroleum AB, G4S, IHM Business School och SATS. Det finns nu endast 2 870 kvadratmeter kvar till presumtiva hyresgäster. Fastigheten är sedan tidigare såld till Credit Suisse Asset Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY