Image

NCC bygger Finspångs vårdcentrum

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att i samverkan med Region Östergötland projektera och bygga Finspångs vårdcentrum. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka en halv miljard kronor.
Publicerad den 14 Mars 2017
Finspångs vårdcentrum. Bild: NCC
Finspångs vårdcentrum.

– Vi behöver anpassa vår verksamhet för framtidens sjukvård som blir allt mer avancerad och krävande. Den nya byggnaden kommer inte bara ersätta gamla och slitna lokaler utan också möjliggöra en utveckling av Region Östergötland och Finspångs Kommuns vårdverksamhet, säger Stefan Fredriksson, fastighetsutvecklingschef, Region Östergötland.

Den nya byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på fem våningar med plats för läkarmottagning, laboratorium, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, barn- och ungdomsmottagning, specialistsköterskemottagning, slutenvårdsrehabilitering, utredningsenhet, hemsjukvård och närvårdsavdelning. Byggnaden kommer även att miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

Bygget genomförs i så kallad partnering, vilket är en strukturerad samverkansform där NCC och Region Östergötland gemensamt tar fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för projektet.

– Det är bra att komma in i så tidigt skede som möjligt i ett projekt av den här typen. Det underlättar för alla parter och gör att vår kompetens och erfarenhet kan användas på bästa sätt. Då kan vår kunskap om framtidens sjukvård när det gäller utformning och funktion tas tillvara på ett bra sätt, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

Projektet startar omgående med en kort period av projektering och framtagande av budget. Det nya vårdcentret beräknas vara i drift hösten 2020. Orderregistrering väntas ske i det andra kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige