Image

Nattklubb byggs om till kontorslokaler

Bygg/Arkitektur Nu byggs Stockholms första nattklubb Ambassadeur om till kontorslokaler. Forsen leder ombyggnationen av den klassiska nattklubben.
Publicerad den 17 Januari 2018
Ambassadeurs lokaler omvandlas till kontor. Bild: Studio Stockholm Arkitektur
Ambassadeurs lokaler omvandlas till kontor.

Kungshuset i korsningen Kungsgatan/Regeringsgatan byggdes i slutet av trettiotalet. Här låg tidigare restaurangen och nattklubben Ambassadeur, som slog igen i våras. Lokalerna är nästan 900 kvadratmeter och byggs nu om till kontor. Huset ägs av Folksam, som gav Forsen i uppdrag att svara för projekterings-, projekt- och byggledning.

– För några år sedan hyresgästanpassade Forsen en annan lokal i samma fastighet på rekordtid. Och eftersom resultatet blev bra och de har goda kunskaper om fastigheten var det naturligt att de fick uppdraget, säger Malin Lövemark, asset manager på Folksam.

Uppdraget innebär en total invändig ombyggnad av lokalen, där PR-byrån Reform Society flyttar in i höst.

– Lokalen har byggts om ett flertal gånger och alla installationer finns kvar sedan huset byggdes. Så behovet av en grundläggande ombyggnad var stort – nu uppgraderar vi till en hög standard i samarbete med arkitekten Studio Stockholm som har tagit fram ett fantastiskt koncept, säger Nicole Krystek, projektledare på Forsen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige