Image

Modular Living uppför studentbostäder

Bolag Modular Living har vunnit en kommunal upphandling och kommer nu att uppföra 50 till 100 student/ungdomsbostäder i modulform för MKB i Malmö under 2015.
Publicerad den 8 Juli 2015

Prime Living, noterat på First North har option att förvärva 66,65 procent av Modular Living AB.
Modular Living ska enligt uppdraget leverera inflyttningsbara student/ungdomsbostäder inom fem månader från det att MKB Fastighets AB har beviljats bygglov, vilket planeras till augusti 2015.

Prime Livings externa modultillverkare i Kina, Cube China, kommer att producera modullägenheterna inom ramen för det av Modular Living erhållna uppdraget.

Modulerna som Cube China nu levererar till Modular Living för uppförande åt MKB Fastighets AB är av samma slag som Prime Living använder i Oxie/Malmö.

- Det är väldigt positivt och glädjande att MKB Fastighets AB, som är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag, väljer Modular Living och de moduler som utvecklats för Prime Living som leverantör av bostäder i Malmö. Det är ett verkligt prestigeuppdrag och Prime Living ställer sig därför till fullo bakom detta beslut och ser inte att det påverkar Prime Livings expansionsplaner varken på kort eller lång sikt, säger Jan Severa, vd för Prime Living.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige