Image

MKB investerar 460 miljoner i nya bostäder

Bygg MKB Fastighets AB investerar 460 miljoner kronor i nya lägenheter i Västra Hamnen, Malmö. MKB har tecknat ett förvärvsavtal med Midroc gällande 187 nya lägenheter.
Publicerad den 21 November 2012
187 nya lägenheter ska byggas intill World Trade Center i Västra Hamnen. Bild: Juul & Frost. Bild: Juul
187 nya lägenheter ska byggas intill World Trade Center i Västra Hamnen. Bild: Juul & Frost.

– Jag är mycket nöjd med beslutet. MKB bidrar i stor utsträckning till nyproduktionen i Malmö. Med kvarteret, som har arbetsnamnet Sjöjungfrun, erbjuder bolaget nya, attraktiva lägenheter i ett av Malmös viktigaste tillväxtområden, säger MKB:s ordförande Lars Svensson.

MKB har tecknat ett förvärvsavtal med Midroc avseende de nya lägenheterna, som kommer byggas i ett centralt läge, mellan Stora Varvsgatan och Kockumsparken, nära Ica Maxi och World Trade Center Malmö.

– Vi ser stora fördelar med att etablera nya kontor, bostäder och servicefunktioner i samma kvarter, och det är också i linje med Malmö stads strävan efter att skapa en blandad stadsbebyggelse, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development.

Under 2011-2012 har MKB:s styrelse fattat beslut om nyproduktion av 578 lägenheter till ett sammanlagt värde av cirka 1,3 miljarder kronor.

FAKTA/ Sjöjungfrun: Cirka 18 000 kvadratmeter BTA. Nyproduktion och förtätning i Västra hamnen med 187 lägenheter och tre till fyra lokaler om totalt 665 kvadratmeter, fördelade på två huskroppar. Arkitekt: Juul & Frost Arkitekter. Beräknad byggstart december 2012 och planerad inflyttning första halvåret 2015. Bostäderna kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY