Image

Magnolia utvecklar 700 bostäder i Södertälje

Bostäder Projektet Sländan med drygt 700 nya bostäder i centrala Södertälje är det största byggprojektet i staden på 40 år. I går togs det första spadtaget i etapp ett där Magnolia Bostad utvecklar 441 lägenheter tillsammans med SPP Fastigheter.
Publicerad den 10 Maj 2017
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

I den första etappen utvecklar Magnolia Bostad 441 lägenheter tillsammans med SPP Fastigheter. Byggnaderna utformas för certifieringen Miljöklass Silver. Första inflyttning beräknas starta under 2018.

– Under de kommande 20 åren ska 20 000 nya bostäder byggas. Norra stadskärnan är en viktig del i den utvecklingen. Det kommer att bli ett spännande område med många studenter, forskare och företag. Fler bostäder innebär också en ännu mer levande stadskärna dygnet runt, som stärker både handel och näringsverksamhet i staden, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Hållbarhet är en viktig faktor i produktionen och tillsammans med SPP Fastigheter har Magnolia Bostad vidtagit en rad åtgärder för att byggnaderna ska certifieras med Miljöklass Silver. Det innefattar bland annat återvinning av frånluft i garaget för minskad energiförbrukning, solceller på taket och förberedelser för elbilar och elcyklar.

– Precis som många andra svenska tätorter är Södertälje en stad med växande befolkning där behovet av nya bostäder är stort. Genom drygt 700 centralt belägna boenden blir Sländan ett viktigt inslag i stadens fortsatta utveckling. Magnolia Bostads fokus är att bygga hem där invånare trivs och har råd bo, samtidigt som vi skapar bättre möjligheter för kommuner och investerare. Våra hus ska stå i många generationer, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Magnolia Bostad där vi skapar goda hyresbostäder med ett tydligt hållbarhetsfokus, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter och förvaltare av SPP Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige