Image

Kungsleden hyr ut 4 000 kvadratmeter i Gävle

Uthyrning Kungsleden tecknar ett nytt femårigt avtal med Nilar Svenska AB som utökar sin verksamhet med ytterligare 4 000 kvadratmeter till 5 265 kvadratmeter i fastigheten Fredriksskans 15:16 i Gävle.
Publicerad den 1 April 2014

Batteriföretaget Nilar har varit hyresgäst hos Kungsleden sedan maj 2011 då de flyttade sin verksamhet från USA till Kungsledens lokaler i Fredriksskans i Gävle.

Sedan flytten har de utvecklat sin batteritillverkning och ska nu påbörja automatisering av sin tillverkning och bedriva en fullskalig verksamhet.

- Fredriksskans är ett modernt produktionshus som redan är anpassat för både lager och produktionsverksamhet vilket gör att det endast behövs mindre anpassningar för att de nya lokalerna ska möta Nilars behov, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

- Vi ser ett stort intresse för Fredriksskans som fortfarande har vissa vakanser kvar att fylla. Fastigheten har en stor potential och ett utmärkt läge intill Gävle hamn. Här finns uppställningsytor på cirka 10 000 kvadratmeter och ytterligare mark som möjliggör vidare expansion och utbyggnad om cirka 14 000 kvadratmeter, säger Tommy Leckborn, uthyrningsansvarig för Fredriksskans.

I fastigheten hyr även bryggeritransportföretaget Bibab 1 300 kvadratmeter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige