Image

Klövern i affärer för 238 miljoner

Transaktioner Klövern har i flera separata affärer köpt fyra fastigheter i Göteborg, Örebro och Lund för 160 miljoner kronor. Bolaget har också sålt fem fastigheter i Eslöv, Katrineholm och Linköping för sammanlagt 78 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2015
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Läs mer om de separata affärerna i länkarna längre ner på sidan.

Klövernförvärven har en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 14 300 kvadratmeter som utgörs till största delen av kontor. Hyresavtalen har en genomsnittlig kvarvarande löptid om cirka sex år.

Fastigheten Rivan 1 i Lund tillträddes den 30 april. I Göteborg tillträddes Sävenäs 170:12 den 2 juni medan Gastuben 3, som förvärvas i bolagsform, tillträds den 3 juni.

Det förvärvade bolaget har ingått avtal med byggföretaget Wästbygg avseende utveckling av Gastuben 3 till ett nytt huvudkontor åt Santa Maria med planerad inflyttning under februari 2016. Bageriet 2 i Örebro, som utgörs av en centralt belägen hotellfastighet, tillträds den 1 september.

- Dessa mindre förvärv utgör fina komplement till våra närliggande befintliga fastigheter med bra hyresgäster och långa hyresavtal, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

I tre separata affärer har Klövern även avyttrat fem fastigheter i Eslöv, Katrineholm och Linköping för en sammanlagd köpeskilling om 78 miljoner kronor. Fastigheterna i Eslöv frånträddes 1 april, fastigheten i Katrineholm frånträddes den 28 maj och fastigheterna i Linköping frånträds den 1 juli.

Med dessa försäljningar lämnar Klövern både Eslöv och Katrineholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige