Image
K2A får markanvisning för studentbostäder i Visby.
K2A får markanvisning för studentbostäder i Visby. Bild: K2A

K2A får markanvisning för studentbostäder i Visby

Bygg/Arkitektur K2A Fastigheter har under fjärde kvartalet 2021 erhållit en markanvisning för att utveckla 150 studentbostäder i Visby.
Publicerad den 20 December 2021

Den gällande detaljplanen för den markanvisade fastigheten medger idag inte bostäder. Det råder brist på studentbostäder i Visby och K2A kommer bidra till bostadssituationen genom att under 2022 uppföra 72 stycken tillfälliga studentbostäder på den markanvisade fastigheten. De tillfälliga studentbostäderna bedöms vara färdigställda för inflytt till höstterminsstarten 2022. När en ny detaljplan vunnit laga kraft, som möjliggör uppförandet av permanenta studentbostäder på fastigheten, kommer de 72 tillfälliga studentbostäderna att monteras ned och ersättas av 150 permanenta bostäder som skall uppföras på samma fastighet.

Markanvisningen är K2A:s andra projekt i Visby och båda syftar till att tillskapa nya studentbostäder. Totalt kommer K2A efter färdigställande av de två projekten äga och förvalta 350 studentbostäder i Visby med en uthyrbar yta om cirka 7 500 kvadratmeter.

Den markanvisade fastigheten ligger på området Artilleriet i Visby och kommer möjliggöra en etablering om 150 studentbostäder när ny detaljplan har antagits. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och klassificeras som mörkgrön enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

– Vi är både glada och stolta över att Region Gotland återigen gett K2A förtroendet att tillskapa högkvalitativa och miljövänliga studentbostäder i Visby. Det råder en stor brist på studentbostäder i Visby som är en attraktiv universitetsort under tillväxt, säger Johan Knaust, vd för K2A.

– Det känns bra att vi inom kort kan etablera studentlägenheter i Visby för att möta en del av den stora efterfrågan som finns. Genom vår tidigare avsiktsförklaring arbetar nu K2A Studenthus med två intressanta projekt varav det första blir klart till höstterminen 2022, säger Eva Nypelius, regionstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige