Image
Jemmett och Skeppsviken bygger i Lidköping.
Jemmett och Skeppsviken bygger i Lidköping. Bild: Kaminsky Arkitektur

Jemmett och Skeppsviken samarbetar om seniorbostäder i Lidköping

Bygg/Arkitektur Jemmet och Skeppsviken har tecknat avtal om samarbete i Jemmett Lidköping AB, avseende 35 nya klimatsmarta hyresbostäder för 65+, på Askeslätt i Lidköpings kommun.
Publicerad den 24 Januari 2022

Jemmett har sedan en tid utvecklat ett mycket hållbart bostadskoncept för äldre. Konceptet bestående av Svanenmärkta träbyggnader uppförda med passivhusteknik och solceller resulterar i yteffektiva bostäder med rimliga hyror.

Skeppsviken driver bygg- och fastighetsverksamhet i Västsverige sedan 1992. 2021 omsätter bolagsgruppen cirka en miljard kronor och sysselsätter cirka 145 medarbetare.

– Vi har diskuterat samarbete tidigare eftersom vi båda är vana passivhusbyggare. Företagen kompletterar varandra väl. Jemmett med sitt smarta och hållbara koncept får god draghjälp i projektet, och Skeppsviken med lång erfarenhet av bostadsutveckling får tillämpa ett nytt klimatsmart bostadskoncept i full skala. Det är mycket Win-Win över detta, säger Martin Larsson, vd, Skeppsviken.

Byggstart planeras i april 2022 och inflyttning beräknas ske under Q2 2023. Samarbete har sedan tidigare avtalats med PJ Bygg AB om själva byggentreprenaden. Uthyrningen startar cirka ett halvt år innan bostäderna är färdigställda.

Lägenheterna fördelas på en- och en halvrums-, två- och trerumslägenheter – alla med balkong och anpassade för hyresgäster med begränsad rörlighet.

– Vi ser att det finns ett stort intresse bland dagens 65-plussare att leva mer hållbart och socialt och Lidköping är en kommun med ett stort behov av dessa bostäder, säger Carlos Andersson, vd, Jemmett.

Ett tryggt och trevligt boende innefattar inte bara praktiska detaljer och lösningar i den egna bostaden. Ett socialt liv är minst lika viktigt för välbefinnandet. Därför kommer det att finnas en gemensamhetslokal som de boende kan använda tillsammans eller hyra för eget bruk. Lidköpings kommun kommer också att ha en trygghetsvärd på plats för att ordna aktiviteter, administrera lunch för dem som önskar och fungera som en länk till hemtjänsten.

I området kommer att finnas en elbilspool och boulebana.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige