Image
Intersport flyttar in i Kungsmässan i Kungsbacka.
Intersport flyttar in i Kungsmässan i Kungsbacka. Bild: Aranäs

Intersport till Kungsmässan

Uthyrning Intersport flyttar in i Kungsmässans nya utbyggnad till våren. Sportkedjan hyr 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 December 2019

– Kungsbacka är föreningstätt och Intersport har alltid haft en nära relation med Sveriges föreningsliv. Att vi nu kommer att finnas representerat här känns oerhört spännande, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport.

Den 29 november invigde Kungsmässan Etapp 1 av sin nya utbyggnad och sex nya butiker flyttade in på öppningsdagen. På fredagen öppnar godisbutiken Trick or Treat och efter årsskiftet kommer även Masala Kitchen och ytterligare en restaurang att flytta in i den första delen. Under våren 2020 planeras öppning av Etapp 2 och då finns världens största sportkedja med fler än 5 500 butiker i 44 länder på plats.

Invigningen av Etapp 2 planeras våren 2020 och inkluderar cirka 7 400 kvadratmeter. På 1 000 av dem kommer Intersport att bygga sin "Intersportbutik 2.0". Intersports nya butikskoncept finns sedan tidigare bara i Stockholm.

– Intersport är en stor och attraktiv aktör som står för hälsa, rörelse och aktivitet. Deras butik kommer att bidra positivt till upplevelsen på Kungsmässan, säger Daniel Peterson, centrumchef på Kungsmässan, som ägs av Aranäs.

Totalt inkluderar Kungsmässans nya utbyggnad cirka 9 000 kvadratmeter, 23 nya verksamheter och cirka 300 nya arbetstillfällen.

– Prio ett i utbudsfrågan är att få en bra mix av långsiktiga aktörer som ger ett mervärde och som ökar upplevelsen för besökarna. Här kommer Intersport att bidra starkt och bli en perfekt spelare. Kungsmässan har en långsiktig strategi och den inkluderar att vi spelar en stor roll i den fortsatta utvecklingen av Kungsbacka, som är en attraktiv och expansiv kommun, säger Daniel Peterson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige