Image
Intersport flyttar in i Kungsmässan i Kungsbacka.
Intersport flyttar in i Kungsmässan i Kungsbacka. Bild: Aranäs

Intersport till Kungsmässan

Uthyrning Intersport flyttar in i Kungsmässans nya utbyggnad till våren. Sportkedjan hyr 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 December 2019
Annons
Image

– Kungsbacka är föreningstätt och Intersport har alltid haft en nära relation med Sveriges föreningsliv. Att vi nu kommer att finnas representerat här känns oerhört spännande, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport.

Den 29 november invigde Kungsmässan Etapp 1 av sin nya utbyggnad och sex nya butiker flyttade in på öppningsdagen. På fredagen öppnar godisbutiken Trick or Treat och efter årsskiftet kommer även Masala Kitchen och ytterligare en restaurang att flytta in i den första delen. Under våren 2020 planeras öppning av Etapp 2 och då finns världens största sportkedja med fler än 5 500 butiker i 44 länder på plats.

Invigningen av Etapp 2 planeras våren 2020 och inkluderar cirka 7 400 kvadratmeter. På 1 000 av dem kommer Intersport att bygga sin "Intersportbutik 2.0". Intersports nya butikskoncept finns sedan tidigare bara i Stockholm.

– Intersport är en stor och attraktiv aktör som står för hälsa, rörelse och aktivitet. Deras butik kommer att bidra positivt till upplevelsen på Kungsmässan, säger Daniel Peterson, centrumchef på Kungsmässan, som ägs av Aranäs.

Totalt inkluderar Kungsmässans nya utbyggnad cirka 9 000 kvadratmeter, 23 nya verksamheter och cirka 300 nya arbetstillfällen.

– Prio ett i utbudsfrågan är att få en bra mix av långsiktiga aktörer som ger ett mervärde och som ökar upplevelsen för besökarna. Här kommer Intersport att bidra starkt och bli en perfekt spelare. Kungsmässan har en långsiktig strategi och den inkluderar att vi spelar en stor roll i den fortsatta utvecklingen av Kungsbacka, som är en attraktiv och expansiv kommun, säger Daniel Peterson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY