Hyresnämnden har därmed följt hovrättens riktlinjer och bekräftat att delningsboende, “coliving", kräver en annan bedömning än traditionella hyresförhållanden. Det innebär en viktig rättslig bekräftelse på att coliving inte kan prövas utifrån en enkelspårig syn på bostadsmarknaden menar Colive.
– Vi har hela tiden varit övertygade om att vi står på stabil grund. Nu har vi inte bara hovrättens vägledning utan också ett konkret beslut från hyresnämnden som bekräftar att vår hyresmodell är skälig. Det här är ännu ett avgörande besked för Colive och för delningsboenderörelsen i stort, säger Niklas Andersson, vd på Colive.
Hyresnämndens bedömning av bruksvärdet för tillägg och service kan, inom ramen för hovrättens dom, värderas högre än vad man gjort i denna prövning. Trots det landar nämnden ändå i att Colives hyresnivå är skälig.
– Det innebär att vår affärsmodell står stark, även med en mer restriktiv prövning, fortsätter Niklas Andersson.
Vidare skriver bolaget att de länge efterfrågat legal tydlighet i frågan och nu har fått den. Det ger dem en stabil grund att fortsätta utveckla Colive och framtidens hållbara och sociala boendelösningar, med ett rättsligt ramverk som speglar verkligheten och det som Colives hyresgäster efterfrågar.
Presenteras av Technogym
Bolag För första gången sedan 2022 kan K2A visa upp ett positivt resultat efter skatt. Bolaget kan därmed sägas få utdelning för allt det hårda arbete som lagts ner i organisationen de senaste åren. – Det är ett kvitto på att vi gjort rätt strategiska vägval de senaste åren. Det är ett lagarbete som ligger bakom, säger vd Johan Knaust när Fastighetssverige talar med honom.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.