Image
Hemsö köper i Helsingfors.
Hemsö köper i Helsingfors. Bild: Sami Saastamoinen: www.samisaastamoinen.com

Hemsö köper universitetsfastighet i Helsingfors

Transaktioner Hemsö förvärvar en universitetsfastighet i centrala Helsingfors för framtida utveckling till moderna utbildningslokaler. Fastigheten kommer att förhyras av Helsingfors universitet fram till 2024. Investeringen uppgår till cirka 17 miljoner euro och säljare är Helsingfors universitet.
Publicerad den 11 Maj 2021

Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 6 900 kvadratmeter och är belägen i Kronohagen Helsingfors centrum, nära Senatstorget i det centrala universitetsområdet. Helsingfors universitet kommer att flytta från fastigheten till nya lokaler i närheten efter den avtalade hyrestiden. Därefter påbörjas planeringen för ombildning till annan utbildningsverksamhet.
– Förvärvet ger oss möjlighet att på lång sikt utveckla fastigheten till moderna utbildningslokaler i ett attraktivt läge. Det är ett bra komplement till de utbildningsfastigheter vi har i Helsingfors och ger oss större utrymme för framtida projekt, säger Jarkko Leinonen, Head of Region, Finland.
– Försäljningen av fastigheten blev aktuell när beslutet togs att samla pedagogiska fakultetens verksamhet till fastigheten Siltavuorenpenger 1–9 och i samband med omflyttningen kommer lokalerna att renoveras. Vi utvecklar lokaler främst för universitetets behov och de aktiviteter som bedrivs. Det är fantastiskt att Hemsö har erfarenhet av universitetet som hyresgäst och kan utveckla fastigheterna på lång sikt, säger Jaana Ihalainen, vd för Helsingfors Universitetsfastigheter AB.

Hemsö har ett flertal utbildningsfastigheter i centrala Helsingfors, som inkluderar Konstuniversitetet lokaliserat på tre olika platser med Sibelius-Akademin, Bildkonstakademin och Teaterhögskolan samt grundskole- och universitetsfastigheterna Arkadia 24 och Arkadia 28.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige