Image
Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.
Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan. Bild: Maria Cruseman

Hemmaplan köper Gottsunda centrum

Transaktioner Fastighets AB Hemmaplan förvärvar Gottsunda Centrum i Uppsala från Uppsala Stadshus AB. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 515 miljoner kronor. Parterna har i samband med transaktionen ingått samverkansavtal med syftet att gemensamt fortsätta utveckla Gottsunda i nära samverkan med Uppsala kommun. Hemmaplans ambition är bland annat att skapa fler mötesplatser, satsa på lokala entreprenörer och erbjuda ett bredare mat- och restaurangutbud för ett mer levande centrum.
Publicerad den 10 Maj 2022

Gottsunda Centrum byggdes 1974 och mellan 2009 och 2020 gjordes omfattande om- och tillbyggnader, idag omfattar lokalerna 29 000 kvadratmeter. De 70 hyresgästerna inkluderar, bland annat butiker, restauranger, bibliotek, vårdcentral, tandläkare med mera.

Hemmaplan som lanserades av Bonnier Fastigheter och Brunswick Real Estate i juli 2021 investerar i och utvecklar centrumfastigheter i stadsdelar med socioekonomiska utmaningar för att därigenom driva positiv samhällsutveckling. Bolaget äger i dag Rosengård Centrum tillsammans med Fastighets AB Trianon.

Formellt beslut om Hemmaplans förvärv av Gottsunda Centrum sker den 11 maj 2022, vid kommunstyrelsens godkännande. Tillträde sker den 1 juli.
– Vi ser fram emot att få vara med och utveckla Gottsunda genom Gottsunda Centrum, tillsammans med Uppsala kommun, andra lokala aktörer och framförallt människor som bor och är verksamma i området. Vi vill utgöra en samverkande kraft för att stärka Gottsundas utveckling, för att centrumet ska bli en central mötesplats med mat, idrott och kultur i fokus, och där vi kan skapa momentum för lokala entreprenörer att växa, säger Cecilia Safaee, vd på Hemmaplan.
– För mig har det aldrig varit självklart att sälja Gottsunda centrum. Men vi har nu hittat en köpare som är beredd att ta ansvar för Gottsundas utveckling på ett sätt som både är trovärdigt och ligger i linje med våra högt ställda krav. Arbetet med att göra Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala kan nu fortsätta med full kraft. Tillsammans med Hemmaplan ska vi fortsätta investera i Gottsunda, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, Uppsala kommun.
– Det känns tryggt att fortsätta utveckla Gottsunda centrum i linje med handlingsplanen och planprogrammet för Gottsunda ihop med en kompetent och långsiktig fastighetsägare. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet, säger Christian Blomberg, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige