Image

Hebas vd inte nöjd med hyresförhandlingarna

Bolag Hebas vd Lennart Karlsson är i vd-ordet i delårsrapporten kritisk till parterna i hyresförhandlingarna när det gäller bostäder.
Publicerad den 6 Maj 2011

- Hebas hyresförhandlingar för år 2011 är i stort sett klara och utfallet blev cirka 2,3 procent vilket är i nivå med tidigare års hyreshöjningar. Den nya så kallade Stockholmsmodellen som innebär att kvalité och läge på bostaden ska påverka hyran i högre utsträckning har ännu inte fått genomslag i förhandlingarna med Hyresgästföreningen. Här har parterna en hemläxa att göra till nästa års hyresförhandling för att Stockholmsmodellen ska nå sitt syfte att skapa en sundare hyresmarknad, skriver Lennart Karlsson.

Hebas resultat för det första kvartalet efter finansiella poster landade på 36,7 miljoner kronor (33,5). I resultatet ingår värdeförändringar avseende förvaltningsfastigheter och räntederivat med 22,5 (18,3) miljoner kronor.

Exklusive värdeförändringar sjönk resultatet efter skatt till 14,2 miljoner kronor (15,2).

Bolagets räntekostnader för kvartalet har ökat till 9,7 (5,7) miljoner kronor till följd av en högre genomsnittlig ränta och en ökad upplåning jämfört med samma period föregående år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY