Image
David Dahlgren.
David Dahlgren. Bild: Pixprovider

Gladsheim fortsätter förvärvståget

Transaktioner Efter att ha gjort sitt första förvärv i maj fortsätter Gladsheim Fastigheter sin förvärvsresa. Nu köper bolaget ett bostadsbestånd i Eskilstuna och gör därmed sin fjärde affär.
Publicerad den 4 November 2019

Gladsheim Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsbestånd i Eskilstuna om 86 lägenheter. Den totala ytan uppgår till 7 338 kvadratmeter, varav 96 procent utgörs av bostäder. Förvärvet sker i bolagsform och parterna har valt att inte offentliggöra det överenskomna fastighetsvärdet. Direktavkastningen bedöms uppgå till 3,4 procent. Säljare är Mesta Bygg AB, och tillträde skedde den 1 november. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 700 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 560 miljoner kronor.
– Eskilstunaförvärvet blir Gladsheims fjärde affär sen starten i mars och etablerar på ett tydligt sätt västra Mälardalen som en av våra förvaltningsregioner. Vi fortsätter att selektivt förvärva portföljer i starka mikrolägen med hus i bra tekniskt skick. Säljaren har ägt fastigheterna under många år och vi ser fram emot att långsiktigt förvalta och utveckla fastigheterna vidare, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Eskilstuna har ett starkt geografiskt strategiskt läge med motorvägar som möter logistikflödet från Norrköping och Linköping. Vidare finns goda tågförbindelser samt Stockholm, Västerås och Örebro inom en timmes radie. Med en stark industritradition som grund växer även Eskilstunas betydelse som högskoleort och kunskapsstad. Närheten till Mälaren och Stockholm gör att Eskilstuna bedöms utvecklas starkt de kommande åren.
– Med dagens teknik kan alltfler arbeta på distans och skapa en bättre balans mellan arbete och familjeliv. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad. Genom att finnas på flera orter i regionen, bland annat Arboga, skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Vi arbetar med ytterligare förvärvsmöjligheter i bland annat Mälardalen och kommer att göra fler affärer under hösten, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Angermann och Sparbanken Rekarne.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige