Image
Bild: Nicklas Tollesson

Före detta kläd-vd satsar på fastigheter

Bolag Magnus Bengtsson var i 16 år – mellan 1992 och 2008 – vd för det klassiska klädföretaget Oscar Jacobson. Nu har han sadlat om och satsar på fastigheter i Borås – bland annat äger han fastigheten med Oscar Jacobsons huvudkontor.
Publicerad den 30 Mars 2011
Magnus Bengtsson. Bild: Nicklas Tollesson Bild: Nicklas Tollesson
Magnus Bengtsson. Bild: Nicklas Tollesson Magnus Bengtsson äger bland annat Vesta 12, som innehåller Oscar Jacobsons huvudkontor. Bild: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Magnus Bengtsson äger bland annat Vesta 12, som innehåller Oscar Jacobsons huvudkontor. Bild: Nicklas Tollesson.

I samband med att ägarfamiljen Bengtsson stuvade om i koncernen 2008 valde Magnus Bengtsson att gå in i fastighetsbranschen.

- Vi hade länge planerat att dela upp bolagen mellan oss. Jag kände att jag så länge hade jobbat väldigt mycket med korta puckar och snabba förändringar, vilket absolut har sin tjusning, men jag ville trappa ner när det gällde resande och personalansvar. Det här kändes som ett bra steg för mig att ta, säger Magnus Bengtsson till Fastighetssverige.

Den stora pjäsen i Bengtssons fastighetsportfölj är det 20 000 kvadratmeter stora så kallade Oscar Jacobson-huset i centrala Borås – men Magnus Bengtsson vill tvätta bort Oscar Jacobson-stämpeln.

- Visst är jag stolt över Oscar Jacobson-historiken, men i dag är de en av många hyresgäster i huset. Fastigheten heter Vesta 12, det är så jag vill att den ska omnämnas, säger Magnus Bengtsson.

Han äger också tre fastigheter i bolaget Fastmax Holding, som han äger tillsammans med Krister Lundgren, som tidigare drev Kommunikationsbyrån Born AB.

Det handlar om Uranus 1 (4 000 kvadratmeter) och Uranus 17 (7 000 kvadratmeter) som ligger i närheten av Vesta 12 i Borås, och det senaste förvärvet, en industri- och handelsfastighet om 2 000 kvadratmeter i Gällstad strax utanför Borås.

- Vår ambition från början var att bara äga fastigheter i centrala Borås, men vi tycker att den här ser så intressant ut att vi valde att köpa ändå.

Hur ser framtidsplanerna ut för Fastmax? Hur stora är ni om tio år?

- Vet inte, vi har inga så långsiktiga planer, men vi har sagt från början att vi skulle ha cirka 25 000 kvadratmeter inom några år. Christer och jag har ett brett kontaktnät i Borås, och jag tror att vi kan erbjuda en lite mer personlig koppling i uthyrningsprocessen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige