Image

Fiskarhedenvillan bygger nytt huvudkontor

Sverige Våren 2018 står ska Fiskarhedenvillans nya huvudkontor intill köpcentret Kupolen i Borlänge klart.
Publicerad den 3 April 2017
Fiskarhedenvillan. Bild: Borlänge kommun
Fiskarhedenvillan.

På några år har Fiskarhedenvillans personalstyrka fördubblats till 120 personer och förra året gjordes 42 nyanställningar i Borlänge.

– Vi bygger ett nytt huvudkontor för att kunna samla all vår personal på ett och samma ställe. I dag har vi kontor på flera platser i Borlänge eftersom vi växt så snabbt, men nu kommer alla att samlas och det är väldigt positivt för gemenskapen och arbetsklimatet, säger Conny Tillman, fastighetsansvarig på Fiskarhedenvillan.

Det nya huvudkontoret blir fyra våningar högt, 2 900 kvadratmeter stort och kommer att ligga på Dammgatan intill Kupolens köpcentrum. Byggnaden ska inrymma både kontors- och utställningslokaler, 143 arbetsplatser. Marken ägs av Borlänge kommun och det är Fastighets AB Hushagen som är byggherre.

– Borlänge kommun vill göra det lätt för företag att växa. Fiskarhedenvillan har vuxit kraftigt under de senaste åren och vi är glada över att genom Fastighets AB Hushagen kunna hjälpa till med att bygga och hyra ut ett modernt och tidsenligt kontor till dem. På så sätt kan vi bidra till att skapa fler arbetsplatser i Borlänge, säger Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Borlänge.

Byggnaden har ritats av Mondo arkitekter Dalarna AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige