Image
Dospace växer och dubblar sin yta i Linköping.
Dospace växer och dubblar sin yta i Linköping. Bild: Dospace

Dospace växer och dubblar sin yta i Linköping

Bolag Nu växer Dospace sin yta på Stora Torget i Linköping.
Publicerad den 12 Maj 2022

2018 slog Dospace upp dörrarna till de charmiga coworking-lokalerna mitt i hjärtat av Linköping, Stora Torget. Sedan dess har trycket varit stort tack vare det centrala läget och fastighetens unika karaktär. Möjligheterna att expandera i sekelskiftesbyggnaden har fram tills nu varit små, men så fort en yta blivit ledig har Dospace varit snabba på att hugga den – och nu växer bolaget ytterligare på Stora Torget.
– Vi är jätteglada att äntligen expandera våra ytor och kunna erbjuda våra medlemmar en bättre produkt. Expansionen innebär fler mötesrum, fler fokusrum, fler kontor i olika storlekar och framförallt plats för mer liv och rörelse, event och människor, säger Niclas Söör, vd på Dospace.

Vissa delar av lokalerna är skyddade då de klassas som kulturhistoriskt värdefulla och får därmed inte förvanskas. Det har inneburit utmaningar som fått lösas på kreativa sätt. Mötet mellan det nya och det gamla är det som satt ton på de befintliga ytorna och kommer göra så även i expansionen.
– Det har varit en rolig utmaning designmässigt att hitta balansen mellan det nya och det gamla i materialval och kulörer. Vi har två häftiga kakelugnar varav en står i ett kontor och en i ett mötesrum. I mötesrummet har vi inspirerats av färgskalan från kakelugnen och även lyckats framhäva den i lokalen genom att sätta in en glasvägg. Sen har extra omsorg lagts på att välja installationer för att dem inte ska förvanska och ta plats från fantastiska original detaljer samtidigt som belysning hjälpt till att framhäva samma detaljer, säger Niclas Söör, som är högst involverad i inredningen på siten.

Expansionen är i en tidig byggfas och planeras kunna öppna redan nu i höst med 500 nya kvadratmeter coworking och 65 nya kontorsplatser.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige