Image

Diligentia minskar koldioxidutsläppen

BYGG Utsläppen av koldioxid från Diligentias fastigheter ska minskas betydligt. Genom att ersätta oljeuppvärmning med fjärrvärme, och traditionella kylmaskiner med fjärrkyla, minskar utsläppen i ett första steg med drygt 2500 ton årligen.
Publicerad den 19 Oktober 2007

Diligentia och Fortum Värme har gemensamma ambitioner att bidra till ett uthålligare samhälle genom en miljövänlig energiförsörjning och effektiv energianvändning. I praktiken innebär detta att uppvärmning som i dag sker med olja i egna pannor byts ut mot fjärrvärme från Fortum, och att traditionella kylmaskiner byts mot miljövänlig fjärrkyla.

- Klimatfrågan är viktig för oss. Att byta till uthållig energiförsörjning är ett första steg. På längre sikt vill vi höja vår energikompetens och jobba långsiktigt med energieffektivseringar för att spara både miljö och pengar. Det är viktigt för vår konkurrenskraft, säger Magnus Nordberg på Diligentia.
Energibesparingarna väntas minska utsläppen av koldioxid med cirka 40 ton årligen. Det sker genom utbildning och genom att förbättra driften av Diligentias anläggningar. Utsläppen kommer att minska ytterligare genom att Fortum Värme, som i dag har 75 procent förnybara bränslen i sin produktion, kommer att göra omfattande investeringar i en långsiktig och uthållig energiproduktion de närmaste tre åren.

- Det är precis så här vi vill samarbeta med våra kunder, säger Forum Värmes affärsansvarige Ola Axelsson. Vi kan bidra med miljömässigt riktig energiförsörjning, samtidigt som vi långsiktigt hjälper kunderna att spara på både pengar och miljö genom vår kompetens på energiområdet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige