Image
Serneke utvecklar Cirkustomten i Göteborg.
Serneke utvecklar Cirkustomten i Göteborg. Bild: Semrén & Månsson

De får utveckla Cirkustomten i Göteborg

Bygg/Arkitektur Fastighetsnämnden har beslutat att Serneke blir den aktör som får utveckla det attraktiva projektet Cirkustomten i centrala Göteborg, ett stenkast från Avenyn och Götaplatsen. På platsen planeras bland annat för 250 bostäder.
Publicerad den 15 Juni 2016

Serneke vinner markanvisningstävlingen genom ett projekt som skapar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet genom att blanda olika typer av verksamheter, sociala ytor, upplåtelseformer och gröna ytor.

- Vi är glada att få utveckla denna prestigefulla plats. Det är ett fantastiskt läge och genom vårt förslag så kommer detta bli ett levande kvarter som gör det attraktivt för människor att både bo och vistas i, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Projektet är framtaget tillsammans med arkitektfirman Semrén & Månsson och Skandia Fastigheter och innehåller två högre tegelbyggnader som är placerade mot Södra vägen. På så vis hålls bullret ute från parken och bostadsgårdarna där det bildas lummiga terrasser som en förlängning av parken.

Den tänkta visionen för fastigheten är att uppföra 20 000 kvadratmeter bostäder fördelat på 250 lägenheter samt 2 000 kvadratmeter hotellyta, 3 800 kvadratmeter verksamhetsyta och 11 100 kvadratmeter garage. Slutlig utformning och yta kommer att diskuteras i den kommande planprocessen.

- Vi kommer noga arbeta med sammansättningen av kvarterets verksamheter för att skapa synergieffekter och ekonomisk bärkraft, säger Patrik Lindström, vd Serneke Projektutveckling.

Verksamhetslokalerna kommer inrymma företag som tar socialt ansvar. Dessa ska integrera människor som har svårt att komma in i arbetslivet och samtidigt bedriva resursbesparande verksamhet som ligger i linje med en hållbar samhällsutveckling.

- Det ska bli spännande att följa utvecklingen av området, säger Martin Öbo, tf fastighetsdirektör för Göteborgs Stad.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige