Image
Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.
Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs. Bild: Byggpartner

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.
Publicerad den 14 Juni 2021

I byggandet av det nya utsiktstornet i Siljansnäs, Dalarna, arbetar Byggpartner enligt det regelverk som FSC har utvecklat och som möjliggör certifiering av enskilda byggprojekt. Projektcertifiering enligt FSC gör det möjligt för oss som byggföretag att bidra till de globala klimatmålen samt öka värdet av ansvarsfullt skogsbruk.

– Tillsammans med FSC och stomleverantören Setra har Byggpartner nu tagit ett viktigt steg mot ett verkligt hållbart byggande med spårbar, tredjepartscertifierad träråvara, säger entreprenadchef Johan Karlsson.

Initiativet till att FSC-certifera det nya utsiktstornet i Siljansnäs togs av Naturvårdsverket, Länsstyrelsen Dalarna och Byggdialog Dalarna. Tornet i Siljansnäs står klart för besökare sommaren 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige