Image
Sture Nilsson.

Byggpartner och Stora Enso ingår partnerskap

Bolag Ett nytt partnerskap mellan byggentreprenören Byggpartner och en av världens ledande leverantörer av träprodukter, Stora Enso, kommer att öka användningen av miljövänliga byggprodukter i ett flertal aktuella projekt i Mellansverige.


Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar.

Byggpartner bygger för Ica i Östhammar

Bygg/Arkitektur Byggpartner och ICA Fastigheter har tecknat kontrakt om byggandet av en ny livsmedelsbutik i Östhammar i norra Uppland.


Sture Nilsson.

Byggpartner: Högre omsättning och förbättrad marginal

Bolag Byggpartner redovisar ett resultat per aktie om 1,29 kronor i Q3, upp från 1,01 motsvarande period förra året.


Cederhusens andra kvarter.

Byggpartner och Folkhem startar strategiskt samarbete kring trähusbyggande

Bolag Byggentreprenören Byggpartner och bostadsutvecklaren Folkhem inleder nu ett strategiskt samarbete kring två nya träprojekt i Stockholm och Sundbyberg.


David Grimheden.

Byggpartner rekryterar hållbarhetschef från Veidekke

Bolag Byggpartner förstärker ledningen med David Grimheden som kommer att leda och utveckla koncernens hållbarhetsarbete framåt.


Bakre raden från vänster: Elsa Norberg, Amanda Broberg, Hanna Erks, Ina Örtengren, Weronica Sundmark Främre raden: Sofie Törnblom, Emma Eriksdotter.

Ny förstudie ska följa kvinnligt bygglag

Bygg/Arkitektur Idag gick startskottet för Women Building Swedens senaste projekt, där ett kvinnligt bygglag ska följas under tre månader. Syftet med förstudien är att lyfta och belysa kvinnors roll och betydelse i byggbranschen, och visa hur det kan bidra till en mer innovativ och jämställd byggsektor. Förstudien ska presenteras i februari 2022 och tanken är att det ska leda till en ansökan om forskningsmedel.


Gunilla Dahlstedt är ny arbetschef för Byggpartner i Uppsala/Stockholm norra. Nya arbetschefer är också Christer Zetterberg i region Uppsala och Johan Sönnerlid i region Mälardalen.

Byggpartner förstärker med trio och siktar på nya marknader

Karriär Nu förstärker Byggpartner sin organisation i Mälardalen, Uppsala och i kommunerna norr om Stockholm. Med tre nya arbetschefer ska byggentreprenören öka sin närvaro och ta position på expansiva marknader.


Sture Nilsson, vd Byggpartner.

Högre omsättning för Byggpartner

Bolag Byggpartner redovisar högre omsättning, bättre marginal och starkt kassaflöde i Q2-rapporten.


Sture Nilsson, vd för Byggpartner.

Byggpartner och Borlänge kommun bygger tre förskolor

Bygg/Arkitektur Byggpartner har skrivit kontrakt med Borlänge kommun för genomförande av tre olika förskoleprojekt. Projekten ska genomföras i en så kallad strategisk partnering.


Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.


Byggpartner bygger åt Stöten Fastighet AB.

Bygger bostadsrätter i Stöten

Bygg/Arkitektur Byggpartner har tecknat avtal med Stöten Fastighet AB om att bygga 48 lägenheter i nära anslutning till liftar och service i Stöten i Sälenfjällen.


Sture Nilsson menar att Byggpartners rötter i Dalarna är värda att bygga vidare på. ”Sunt förnuft från Dalarna” kanske är en slogan man kan skratta åt i Stockholm men jag är övertygad om att det är just detta som även storstadskunderna alltmer efterfrågar – enkelhet och förtroendeskapande", säger han.

"Jag ska inte ses som en Stockholms-vd"

Bolag Tillväxt med lönsamhet – och aldrig glömma rötterna.
Byggpartners nytillträdde vd Sture Nilsson berättar om hur årets börskomet på byggsidan ska växa ytterligare, om hållbarhet och träbyggande – och tankarna kring att som stockholmare leda ett bolag med stark förankring i Dalarna.


Fredrik Leo, avgående vd för Byggpartner.

Förbättrade siffror från Byggpartner

Bolag Byggpartner redovisar fortsatt stark orderingång, rekordstor orderstock, ökad omsättning – och marginal.


Lotta Renheim och Emma Eriksdotter.

Byggpartner bygger koldioxidneutrala Villazero med kvinnligt arbetslag

Bygg/Arkitektur Ett husbygge som ska lyfta hållbarhet och jämställdhet. Det är tanken med koldioxidneutrala och Svanenmärkta Villazero, som ska byggas av ett helt kvinnligt arbetslag. Byggpartner är entreprenör för det unika projektet.


Lillsidan i Enköping.

Byggpartner bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu ska ett industriområde i centrala Enköping genomgå en totalomvandling och bli attraktiva bostadskvarter med varierad bebyggelse. Byggpartner har skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter samt med Ica Fastigheter om att bygga en matbutik.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner höjer utdelningen

Bolag Byggpartner redovisar genomgående positiva siffror och höjer utdelningen till 3,50 kronor (3,25).


Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner tecknar kontrakt för bostäder med Gavlegårdarna

Bostäder Nu har Byggpartner och Gavlegårdarna tecknat kontrakt om ett nytt bostadsprojekt i Södra Hemlingby utanför Gävle. Projektet omfattar nyproduktion av 132 hyresrättslägenheter.


Sture Nilsson.

Sture Nilsson blir ny vd för Byggpartner

Karriär Sture Nilsson lämnar vd-posten på Zengun och blir ny vd på Byggpartner. Fredrik Leo övergår till en ny roll inom koncernen.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner: Rekordhög orderingång och orderstock

Bolag Byggpartner redovisar en något längre omsättning och resultat för Q3 än motsvarande period förra året. Men orderingången och orderstocken är rekordhöga.