Image
Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar.
Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar. Bild: Byggpartner

Byggpartner bygger för Ica i Östhammar

Bygg/Arkitektur Byggpartner och ICA Fastigheter har tecknat kontrakt om byggandet av en ny livsmedelsbutik i Östhammar i norra Uppland.
Publicerad den 15 December 2021

Projektet omfattar en butik om 1 800 kvadratmeter som byggs med limträstomme och med fasad delvis i trä. På taket installeras solceller och byggnaden får ett effektivt värmeåtervinningssystem. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.
– Vi är glada över att kunna starta det andra samarbetet med Ica på kort tid och att etablera oss mer i den här delen av vår region. Området mellan Gävle och Uppsala är strategiskt intressant för Byggpartner och här ligger ju Östhammar precis mitt i, säger Christer Zetterberg, arbetschef för Byggpartners region Uppsala.

Byggstart för Östhammars nya Ica Supermarket kommer att ske i mars 2022 och butiken invigs våren 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige