Image
Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar.
Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar. Bild: Byggpartner

Byggpartner bygger för Ica i Östhammar

Bygg/Arkitektur Byggpartner och ICA Fastigheter har tecknat kontrakt om byggandet av en ny livsmedelsbutik i Östhammar i norra Uppland.
Publicerad den 15 December 2021

Projektet omfattar en butik om 1 800 kvadratmeter som byggs med limträstomme och med fasad delvis i trä. På taket installeras solceller och byggnaden får ett effektivt värmeåtervinningssystem. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.
– Vi är glada över att kunna starta det andra samarbetet med Ica på kort tid och att etablera oss mer i den här delen av vår region. Området mellan Gävle och Uppsala är strategiskt intressant för Byggpartner och här ligger ju Östhammar precis mitt i, säger Christer Zetterberg, arbetschef för Byggpartners region Uppsala.

Byggstart för Östhammars nya Ica Supermarket kommer att ske i mars 2022 och butiken invigs våren 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige