Image

Bromma Center uthyrt till 90 procent

UTHYRNING Nu börjar KF Fastigheters stora projekt Bromma Center bli fulltecknat. Av den totala handelsytan på 60 000 kvadratmeter är 90 procent uthyrt. Bland de företag som nyligen tecknat avtal med KF Fastigheter märks Clas Ohlson, Lindex och Espresso House.
Publicerad den 28 Januari 2010

Med ungefär nio månader kvar till nyöppningen är 90 procent av detaljhandelsytorna uthyrda och konkreta diskussioner med potentiella hyresgäster pågår på övriga ytor.

- Vi är mycket glada över utvecklingen i Bromma Center, särskilt mot bakgrund av att 2009 varit ett tufft år för många företag i branschen. Men man har insett att Bromma har ett perfekt geografiskt läge samt ett stort köpstarkt kundunderlag, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Bromma Center kommer, när Hangar 3 slår upp portarna i höst, att få ett varierat och brett utbud och en blandning av shopping i varuhusmiljö och stormarknader. Redan idag finns det en handelsyta på 35 000 kvadratmeter som lockar över tre miljoner besökare om året och som har en omsättning på 1,2 miljarder kronor.

Ombyggnaden av de gamla flyghangarerna som nu blir det moderna Bromma Center har pågått etappvis sedan år 1999. KF Fastigheter beräknar att Bromma Center fullt utbyggt kommer bli 100 000 kvadratmeter och ha cirka fem miljoner besökare årligen.

Befintliga hyresgäster i dag är bland andra Coop Forum, Elon, Onoff, Expert Stormarknad, Siba, Systembolaget, Stadium och Bromma Zoo. Ett axplock av hyresgäster på väg in är Norska sport och vildmarkskedjan XXL, H&M och Åhléns samt mer nischade aktörer som HBM med butikskoncept som Oasis, Warehouse och Kookaï.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige